https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/francie-zakazala-dve-demonstrace-v-ramci-klimatickeho-summitu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Francie zakázala dvě demonstrace v rámci klimatického summitu

19.11.2015 07:50 | PAŘÍŽ (ČTK)
Klimatická konference se nedaleko Paříže bude konat od 30. listopadu do 11. prosince. Jejím cílem je omezit globální oteplování planety
Klimatická konference se nedaleko Paříže bude konat od 30. listopadu do 11. prosince. Jejím cílem je omezit globální oteplování planety
Demonstrace plánované v rámci konference Organizace spojených národů o klimatu v Paříži na 29. listopadu a 12. prosince francouzská vláda zakázala. S odvoláním na ministra zahraničí Laurenta Fabiuse o tom informovala agentura AFP. Vzhledem k pátečním teroristickým útokům v Paříži se Francie chystá výrazně zpřísnit bezpečnostní opatření během konference.
 

Všechny demonstrace, které se budou konat v uzavřených prostorech, nebo na místech, jejichž bezpečnost bude snadné zajistit, budou moci proběhnout, uvedla francouzská vláda. "Abychom se nicméně vyhnuli dodatečným rizikům, rozhodla se vláda nepovolit klimatické manifestace plánované na veřejná prostranství v Paříži a jiných francouzských městech na 29. listopadu a 12. prosince," uvedla vláda.

Ekologičtí aktivisté si slibovali, že demonstrací během klimatického summitu by se mohlo zúčastnit až 200 000 lidí. Chtěli s jejich pomocí vyvinout tlak na vlády, aby co nejvíce snížily emise skleníkových plynů.

Klimatická konference se nedaleko Paříže bude konat od 30. listopadu do 11. prosince. Jejím cílem je omezit globální oteplování planety. Dohoda z Paříže by měla nahradit Kjótský protokol z roku 1997. Na jejím počátku se sejdou hlavy států a vlád z celého světa, včetně českého premiéra Bohuslava Sobotky.

Páteční teroristické útoky, kvůli nimž Francie zpřísňuje bezpečnostní opatření během nadcházejícího klimatického summitu, si vyžádaly život 129 lidí. K atentátům se přihlásil Islámský stát.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist