https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/frantiskovy-lazne-pripravuji-revitalizaci-mestskych-parku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Františkovy Lázně připravují revitalizaci městských parků

5.8.2020 00:19 | FRANTIŠKOVY LÁZNĚ (ČTK)
Ve Františkových Lázních připravují rozsáhlou revitalizaci městských parků. Zhruba za 30 milionů korun chce město upravit asi 17 parků, přičemž 85 procent nákladů pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. Vedení města plánuje začít letos na podzim a práce potrvají přibližně dva roky. ČTK to řekl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (PRO Zdraví a Sport).
 

"Hlavní lokalita je Sady Bedřicha Smetany. Budou tam zásadní úpravy," řekl Kuchař. Do parku se vrátí historický parter Goethova památníku. "Vše to vychází z historických průzkumů parků, které jsme si před dvěma lety nechali udělat," uvedl starosta.

V parcích se začnou na podzim v době vegetačního klidu kácet staré stromy a vysazovat nové. Do města se vrátí i zahrady, ve kterých lidé původně pěstovali byliny. Obnoveny budou cesty v pacích i mobiliář. Při úpravách památníku J. W. Goetha chce město ozvučit fontánu.

Dále radnice plánuje upravit také lesopark u oblíbené rekreační oblasti Amerika. V parku se již postupně kácí náletové dřeviny. V plánuje je podle starosty i rozšíření místního zooparku.

Františkovy Lázně chtějí zatraktivnit městské parky i kvůli nominaci mezi světové památky UNESCO. Proces schvalování zápisu evropských lázeňských měst na seznam UNESCO se ale kvůli celosvětové pandemii nemoci covid-19 stále odkládá. Parky i městská zeleň jsou důležitým zázemím pro místní lázeňství, dodal starosta.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist