https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/generalni-reditel-podniku-povodi-odry-jiri-tkac-ve-funkci-ke-31.breznu-skonci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Generální ředitel podniku Povodí Odry Jiří Tkáč ve funkci ke 31. březnu skončí

24.10.2024 17:53 | OSTRAVA (ČTK)
Koryto Odry v Bohumíně
Koryto Odry v Bohumíně
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Povodí Odry
Generální ředitel státního podniku Povodí Odry Jiří Tkáč ve funkci k 31. březnu skončí. Odejde po vzájemné dohodě. Na síti X to oznámil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Mluvčí podniku Šárka Vlčková řekla ČTK, že se k tomu ředitel nebude vyjadřovat.
 
"Z funkce odchází po naší vzájemné dohodě, za veškerou odvedenou práci mu děkuji. Práce na odstraňování povodňových škod a budování nových opatření změna vedení neohrozí, budou pokračovat podle harmonogramu," uvedl Výborný.

Ekologické Hnutí Duha, které kritizuje stát za nedostatky v přípravě protipovodňových opatření, Tkáčův odchod uvítalo. Organizace doufá, že plány nového vedení státního podniku budou obsahovat i přírodě blízká protipovodňová opatření. "Mohla by být vybudována mnohem rychleji než přehrada v Nových Heřminovech," uvedlo hnutí v tiskové zprávě.

O stavbě přehrady v Nových Heřminovech na Bruntálsku, která má před povodněmi výrazně ochránit Krnov, Opavu a další obce na řece Opavě, se hovoří od katastrofálních povodní v roce 1997. Aktuálně má projekt nepravomocné územní rozhodnutí. Proti němu se podle Výborného odvolaly organizace Děti Země a Hnutí Duha. Ministr je počátkem října vyzval ke stažení odvolání.

Podnik Povodí Odry je správcem vodních toků a vodních děl v povodí Odry, tedy na území Moravskoslezského a částečně Olomouckého kraje. Provozuje například přehrady Šance, Kružberk nebo Slezská Harta.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist