https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/geosan-group-a-aquatest-provedou-sanaci-ve-spolchemii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Geosan Group a Aquatest provedou sanaci ve Spolchemii

24.1.2003 14:22 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Vítězem veřejné soutěže na sanaci podloží v areálu Spolchemie Ústí nad Labem se stalo sdružení firem Geosan Group Brno a Aquatest. Výběrového řízení na realizaci zakázky v rozsahu téměř 1,5 miliardy korun se zúčastnili čtyři uchazeči. O vítězi výběrového řízení rozhodla komise jmenovaná Fondem národního majetku (FNM), který soutěž vyhlásil. ČIA to dnes řekl mluvčí Spolchemie Zdeněk Rytíř.
 

Financování sanace bude probíhat na základě ekologické smlouvy, uzavřené mezi FNM a Spolchemií v roce 1994. Podle Rytíře je pravděpodobné, že vítězné firmy využijí pro zajištění některých prací subdodavatele z Ústeckého kraje. Rytíř upřesnil, že sanace podloží Spolchemie je druhou největší ekologickou investiční akcí ústecké společnosti ve spolupráci s FNM po sanaci velkoplošné skládky chemických odpadů Chabařovice.

Česká inspekce životního prostředí přikázala Spolchemii provést sanaci do roku 2015. Podle Rytíře se největší rozsah sanačních prací očekává v letech 2004 a 2005. Do roku 2008 bude v areálu chemické společnosti probíhat čištění podzemních vod.

Spolchemie patří k největším evropským výrobcům umělých pryskyřic. Dále vyrábí barviva, umělé safíry a další komodity. Za loňský rok společnost očekává výrazný pokles čistého zisku na pět milionů korun. Spolchemie zaměstnává přibližně 11 950 pracovníků a rozhodujícím vlastníkem je s 53 procenty akcií společnost Česká finanční.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist