https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/golfove-hriste-na-hluboke-nad-vltavou-jen-tak-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Golfové hřiště na Hluboké nad Vltavou jen tak nebude

21.10.2000 17:15 | HLUBOKÁ NAD VLTAVOU (ČIA)
Hluboká nad Vltavou si na golfové hřiště s mezinárodními parametry ještě nějakou dobu počká. Jak zdůraznil tajemník hlubockého městského úřadu Jan Piskač, je to ke škodě města i jeho návštěvníků. "Ministr životního prostředí Miloš Kužvart totiž na základě protestu ekologických organizací a následném návrhu rozkladové komise svého ministerstva zrušil souhlas vlastní regionální instituce s projektem hřiště a vrátil věc k prvoinstančnímu projednání," konstatoval Piskač. "Rozhodně to neznamená, že golfové hřiště bylo zamítnuto, ale stejně to není pro Hlubokou příjemné. Referát životního prostředí českobudějovického okresního úřadu se bude muset projektem znovu zaobírat, což znamená další časovou ztrátu, zřejmě v délce několika měsíců," přiznal šéf stavebního úřadu na Hluboké Petr Smrčka. "Celá věc se po několika měsících jednání mezi účastníky územního řízení a investorem jen znovu vrací na začátek," dodal Smrčka. Hlubocká radnice si od výstavby osmnáctijamkového hřiště s mezinárodními parametry slibuje především rozšíření turistické klientely o další, tentokráte bohatší vrstvy. Jejím argumentem pro výstavbu je i skutečnost, že krajinná úprava v okolí Hluboké nese podobu anglické krajiny a proto umožní výstavbu golfové hřiště s minimálními zásahy do přírody. Ekologičtí aktivisté naopak namítají, že dojde k poškození vzácné dubové aleje a vzhled krajiny pod zámkem bude narušen. "Už samotný rozpočet vypovídá, že jde o rozsáhlou stavbu," konstatoval Eduard Sequens ze Sdružení pro záchranu prostředí Calla.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist