https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/golfove-hriste-na-sokolovske-vysypce-dostalo-zelenou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Golfové hřiště na sokolovské výsypce dostalo zelenou

2.3.2001 14:25 | DOLNÍ RYCHNOV (ČIA)
Souhlas se záměrem vybudovat v prostoru bývalé výsypky lomu Silvestr rozsáhlý rekreačně sportovní areál v Dolních Rychnově na Sokolovsku vyjádřili ve čtvrtek 1. března všichni účastníci schůzky o dalším rozvoji regionu.
 

"Při jednání padlo jednoznačné ano od všech účastníků především pro golfové hřiště, které bude první etapou," uvedl dnes pro ČIA dolnorychnovský starosta a předseda Sdružení obcí Sokolov - západ Michal Matyo. V první fázi na dvaapadesáti hektarech vyroste osmnáctijamkové golfové hřiště za zhruba 40 milionů korun.

"Jednání se vedle majitelů pozemků, jímž je Sokolovská uhelná, zúčastnili také zástupci investorů," uvedl starosta. Právě oni mají zájem, aby se začalo stavět co nejdříve. Jména investorů ale starosta neuvedl. V následujících šesti až osmi letech bude v areálu proinvestováno více než 500 milionů korun.

Záměr přitom počítá vedle golfu také s krytými halami pro tenis a další halové sporty, přírodním amfiteátrem pro kulturní akce, ale i lesoparkem a zooparkem s faunou Slavkovského lesa. Sdružení počítá i s vytvořením průmyslové zóny mezi Dolním Rychnovem, Březovou a Sokolovem, která má mít rozlohou 108 hektarů. Zhruba 15 hektarů pozemků získalo bezúplatným převodem po někdejších kasárnách Mýtina. Prvním investorem v zóně bude americký koncern Vishay, který na čtyřech hektarech postaví továrnu na výrobu keramických kondenzátorů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist