https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/gregar-vydejte-se-v-praze-podel-potoku-na-vylet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Gregar: Vydejte se v Praze podél potoků na výlet

24.9.2004 10:59 | PRAHA (EkoList)
Pražský magistrát rozjel projekt "Podél potoků bez aut". Na webových stránkách magistrátu si můžete najít výletní trasy podél 29 pražských potoků a podél Vltavy a Berounky. "Trasy jsou voleny tak, aby se co nejvíce vyhýbaly automobilovému provozu. Kdo to zkusí, pozná, jak je Praha bez auta přívětivá a objeví její skryté krásy," řekl k projektu jeho garant radní Miloš Gregar.
 

Cyklisté na stezce podél Botiče.
Foto: Martin Mach/Ekolist

Na webu si můžete předem celou trasu naplánovat, vytisknout mapu s vyznačenou trasu a doprovodné informace. Pokud si trasu nevytisknete nebo dobře nezapamatujete, můžete mít v terénu obtíže. "Cesty jsme nemohli vyznačit turistickými značkami, protože ještě nejsou dořešené majetkoprávní vztahy," vysvětluje Kateřina Vaculová z Odboru městské zeleně. Město se podle jejích slov bude snažit o to, aby mohly být cesty časem vyznačeny, popřípadě aby mohly být upraveny. "Některé cesty nejsou oficiální komunikace, jde spíše o zvykové cesty a pěšiny," říká Vaculová.

Navrhované trasy začínají a končí u spojů městské hromadné dopravy. Některé části jsou vhodné i pro cyklisty.

O podobný projekt se pokusilo v dubnu 2001 sdružení Oživení, které provizorně vyznačilo trasu podél Botiče v úseku Hamerský rybník - Hostivař - Fantův mlýn. Na webu Oživení si můžete naplánovat výlet pro tuto i další dvě trasy, podobně jako to umožňuje web magistrátu.

Webové stránky Podél potoků bez aut jsou podle tvůrců živým materiálem, budou průběžně doplňovány o nové informace, fotografie a mapy.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist