https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/guardian-budou-si-domacnosti-samy-vyrabet-energii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Guardian: Budou si domácnosti samy vyrábět energii?

4.7.2005 09:35 | LONDÝN (EcoMonitor)
Malé domácí generátory elektřiny, jež by vyráběly elektrický proud, ohřívaly vodu a zároveň dodávaly energii do sítě, v budoucnu nahradí mnoho obrovských elektráren, prohlásil britský ministr pro energetiku Malcolm Wicks. Podle deníku Guardian ministr Wicks doufá, že se mu podaří přesvědčit tisíce domácností k instalaci mikrogenerátorů jako reakci na obavy z nesoběstačnosti země ve výrobě energie a z nárůstu emisí skleníkových plynů.
 

Na úvod jednání vlády týkajícího se elektráren řekl, že mnoho domácností by mohlo být energeticky soběstačných a navíc by si mohly výrobou elektřiny vylepšovat rodinné rozpočty. "Jednou přijde den, kdy lidé místo účtu za elektřinu dostanou naopak šek." Sdružení ekologických organizací Green Alliance se připojilo s názorem, že domácí generátory by mohly zajistit i lepší návratnost investic, než jaderné elektrárny.

Ačkoliv plány britské vlády vřele přivítali zástupci průmyslu i ekologické organizace, dodavatelé nových mikrogenerátorových technologií byli zklamaní. Prohlásili, že je nutné domácí generátory podpořit ekonomickými nástroji, aby se z nich staly životaschopné alternativní zdroje energie, napsal deník Guardian.

Podle článku Paula Browna v deníku Guardian ze dne 24. 6. 2005


reklama

 
Hana Hermová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist