https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/guardian-jeste-neni-pozde-pro-vybudovani-bezpecnejsiho-sveta-hlasa-kampan-tcktcktck
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Guardian: Ještě není pozdě pro vybudování bezpečnějšího světa, hlásá kampaň TckTckTck

1.9.2009 15:37 | PRAHA/LONDÝN (Ecomonitor)
Aliance organizací připravuje společnou kampaň TckTckTck u příležitosti prosincového zasedání OSN ohledně klimatických změn, píše Kumii Naidoo v článku pro server The Guardian.
 

Povodně 2002
Klimatické změny jsme už zakusili v podobě povodní, sucha, hurikánů a stoupající hladiny moře, píše Kumii Naidoo.
Foto: Jan Stejskal/Ekolist.cz

Od kodaňského zasedání se očekávají návrhy a ratifikace nové smlouvy, která nahradí Kjótský protokol, jehož platnost vyprší v roce 2012. Jednoduše řečeno se dá říct, že výsledek těchto jednání rozhodne o budoucnosti naší planety.

Ke společné kampani TckTckTck, jejíž název je dovozen od tikotu hodin, se sešly nejrůznější organizace - od náboženských a mládežnických skupin po nevládní rozvojové a environmentální organizace, jako například WWF, Oxfam International, Consumers International, Globální humanitární fórum, a další příznivci.

Klimatické změny jsme už zakusili. Povodně, sucha, hurikány, stoupající hladina moře a sezónní nepředvídatelnost ohledně počasí, to jsou ony charakteristické rysy, kterými jsou dotčena práva lidí na život, bezpečnost, potraviny, vodu, zdravotní péči, přístřeší ve všech koutech světa. Už s průměrným růstem teploty kolem 1°C zaviní smrt více než 300 tisíců lidí za rok, píše Kumii Naidoo

Podle článku TckTckTck: It's not too late to build a safer world Kumii Naidoové, předsedkyně kampaně TckTckTck. Článek byl zveřejněn 28. srpna 2009 na The Guardian.


reklama

 
Dominika Patrovská

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist