https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/harrachov-se-casem-mozna-zmeni-v-mesto-drevenych-soch
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Harrachov se časem možná změní v město dřevěných soch

24.7.2001 18:25 | HARRACHOV (ČIA)
V město dřevěných soch se za několik let možná změní krkonošské sportovní středisko Harrachov na Semilsku. Starosta Václav Cajthaml potvrdil, že v centru města budou umístěny sochy, které vytvářejí výtvarníci v druhém ročníku akce nazvané Sochání motorovou pilou.
 

Skupina 16 výtvarníků pracujících výhradně se dřevem přijela s motorovými pilami do Harrachova z celé České republiky a Slovenska. Svá díla vytvářejí v areálu u lanovky na Čertovu horu. Dřevo jim zdarma poskytl Krkonošský národní park. "Sochy zůstanou letos stejně jako vloni v Harrachově. Některé z nich po dohodě s radnicí umístíme v centru města, pro zbytek hledáme vhodnou lokalitu v přírodě. Když si představím, že každý rok přibude 12 až 15 soch, bude mít za pár roků Harrachov světový unikát," řekl dnes sochař Ivan Šmíd, duchovní otec akce a její hlavní organizátor.

Druhé Sochání motorovou pilou začalo v Harrachově v sobotu 21. července a skončí v neděli 29. července. Hluk motorových pil ve sportovním areálu láká mnoho zvědavců. Kvůli davům lidí organizátoři jednotlivá pracoviště sochařů oplotili. Návštěvníci tak mohou vidět sochaře v akci a prohlédnout si vznikající díla bez nebezpečí úrazu. Zájem veřejnosti i sochařů je podle Šmída tak veliký, že už uvažuje o příštím ročníku. Ve sportovním areálu nejsou jen díla rozpracovaná. Sochaři vystavují i práce, které přivezli s sebou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist