https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/harrachov-v-dobe-skokanskeho-sampionatu-odkloni-kamiony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Harrachov v době skokanského šampionátu odkloní kamiony

17.2.2002 11:27 | HARRACHOV (ČIA)
Odklon kamionové přepravy v době konání mistrovství světa v letech na lyžích prosadilo město Harrachov na Semilsku. Starosta Harrachova Václav Cajthaml uvedl, že kamiony budou od 4. do 10. března odkloněny na hraniční přechody Náchod-Běloves a Jiříkov. "Do Harrachova vedou jen dvě příjezdové silnice. Počítáme, že Harrachov navštíví až 40 tisíc lidí denně. Budou se tvořit dopravní zácpy a kamiony by dopravní situaci ještě více zkomplikovaly," řekl Cajthaml.
 

Mistrovství světa v letech na lyžích má přiláká nejvíce návštěvníků z Německa a Polska. Harrachov podle jedné z pořadatelek Lenky Vrátné čeká zřejmě největší nápor skokanských fanoušků v jeho historii. Dopravu podle Vrátné usnadní speciální autobusy, které diváky zdarma dovezou do centra Harrachova a zpět. Vyjíždět budou z Příchovic, Rokytnice nad Jizerou a od státních hranic s Polskem. "Zastávky těchto autobusů budou po 500 metrech, aby všichni mohli pohodlně nastoupit. Posíleny budou i vlakové spoje z Tanvaldu do Harrachova," uvedla Vrátná.

V Harrachově jsou podle ní připravena parkoviště pro 500 aut a 250 autobusů. Další možnosti k zaparkování budou v okolí zimního centra, na trase autobusu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist