https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hartug-v-nemecku-neexistuje-bojkot-ceske-energie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hartug: V Německu neexistuje bojkot české energie

17.7.2001 14:04 | PRAHA (ČIA)
Žádný bojkot české energie v Německu není. "Neslyšel jsem o žádném bojkotu české energie v Německu. Není to ani technicky možné," prohlásil dnes na tiskové konferenci předseda představenstva německé distribuční společnosti MVV Energie AG Roland Hartug.
 

Jak dále uvedl, technologie používaná pro distribuci energie v Německu žádný takový bojkot ani neumožňuje. "V Německu máme vysokovoltážní síť distribuce elektrické energie, který neumí signalizovat původ země, ze které elektrická energie pochází," řekl Hartug. Dodal také, že až se ČR plně zapojí do liberalizovaného trhu s energiemi v Evropské unii a plně se napojí na vysokovoltážní energetickou síť, nebude možné zakázat export z ČR do žádné země, která je do této sítě také připojena. "A liberalizace u vás proběhne velice brzo," připomněl s úsměvem Hartug.

Německá distribuční energetická společnost MVV Energie AG je významnou energetickou společností v oblasti řek Rýn - Neckar, kde dodává centrální teplo, zemní plyn, elektřinu, vodu a provozuje spalovnu odpadů. MVV Energie AG je jednou z šesti největších energetických společností v Německu. Celkový obrat společnosti překračuje 2,2 miliardy marek. Energie AG je první komunální společností, která velice úspěšně vstoupila na trh frankfurtské burzy úpisem akcií. Tím společnost získala 400 milionů marek slouží především k financování jejích domácích a mezinárodních akvizic. Energie AG expanduje do České republiky (99,9 procentní podíl ve skupině MVV EPS), dále do Polska, Portugalska a dalších evropských zemí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist