https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-bojuji-s-pozarem-na-nejvyssi-hore-afriky-kilimandzaru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči bojují s požárem na nejvyšší hoře Afriky Kilimandžáru

24.10.2022 00:49 | Dáresalám (ČTK)
Nejvyšší hora Afriky - Kilimandžáro.
Nejvyšší hora Afriky - Kilimandžáro.
Hasiči bojují s požárem na svazích nejvyšší hory Afriky Kilimandžára. Příčina požáru ani rozsah škod nejsou v tuto chvíli jasné. Oběti na životech hlášeny nebyly. S odkazem na tanzanské úřady o tom informuje zpravodajský web BBC.
 

Požár propukl v pátek večer podél jedné z nejoblíbenějších lezeckých tras. Svědci BBC sdělili, že na místě viděli obrovské plameny, z nichž stoupala oblaka kouře. Videa požáru byla také zveřejněna na sociálních sítích.

Šéf místní policie, kterého citovala agentura AFP, uvedl, že rozsah požáru zatím nemůže odhadnout. Podle tanzanských úřadů na místě kvůli hustému kouři nemohlo přistát letadlo. Správa tanzanského národního parku (TANAPA) informovala, že se na hašení požáru podílí přes 300 lidí, kromě hasičů, záchranářů a policistů jsou na místě také strážci parku a zaměstnanci turistických společností.

Kilimandžáro s vrcholem Uhuru je nejvyšší horou v Africe, měří bezmála 6000 metrů. Každoročně se na vrchol vypraví kolem 50.000 turistů. Před dvěma lety rozsáhlý požár na Kilimandžáru poškodil asi 95 kilometrů čtverečních lesa.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist