https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-celou-noc-kontrolovali-misto-pozaru-lesa-na-severu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči celou noc kontrolovali místo požáru lesa na severu Plzně Video

23.4.2019 00:10 | PLZEŇ (ČTK)
Hasiči celou noc kontrolovali místo požáru na severním okraji Plzně, kde od pondělního odpoledne hořel Chotíkovský les za sídlištěm Lochotín v Plzni. Do akce nasadili hasiči dron městské organizace Správy informačních technologií města Plzně, který pořizoval záběry požáru termokamerou.
Hasiči celou noc kontrolovali místo požáru na severním okraji Plzně, kde od pondělního odpoledne hořel Chotíkovský les za sídlištěm Lochotín v Plzni. Do akce nasadili hasiči dron městské organizace Správy informačních technologií města Plzně, který pořizoval záběry požáru termokamerou.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Hasiči celou noc kontrolovali místo požáru na severním okraji Plzně, kde od pondělního odpoledne hořel Chotíkovský les za sídlištěm Lochotín v Plzni. Kolem 8:00 se na místě prostřídali. Oheň v pondělí zasáhl plochu asi šesti hektarů, dostal se i do korun stromů. Hasiči ho po několika hodinách dostali pod kontrolu. K hašení využili i vrtulník, který do večerních hodin dvacetkrát vyprázdnil na požářiště osmisetlitrový vak s vodou. Podle předběžných informací způsobil oheň škodu asi 900.000 korun, informoval dnes mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.
 

"Prostřídají se jednotky a bude se řešit další postup. Občas se požár lokálně objevuje na různých místech, nicméně je lokalizován," shrnul Poncar. Další nové informace zatím nejsou k dispozici.

S ohněm bojovaly v pondělí desítky hasičů ze 16 jednotek, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Jejich práci komplikovalo i velké množství přihlížejících, kteří se pohybovali po cyklostezkách a pěších trasách v oblíbeném lese pod vrchem Krkavec.

Do akce nasadili hasiči dron městské organizace Správy informačních technologií města Plzně, který pořizoval záběry požáru termokamerou. Sloupec dýmu byl vidět zdálky ze všech stran Plzně. V České republice platí výstraha meteorologů před požáry kvůli suchému a teplému počasí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist