https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-dnes-zasahovali-u-dvou-pozaru-skladek-odpadu.na-chomutovsku-a-ceskolipsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči dnes zasahovali u dvou požárů skládek odpadů. Na Chomutovsku a Českolipsku

15.7.2023 19:16 | VYSOKÁ PEC (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Hasiči likvidují požár skládky odpadu ve Vysoké Peci na Chomutovsku. Mají ho sice pod kontrolou, ale zásah dnes zřejmě neskončí. Neustále se objevují nová ohniska. ČTK to řekl krajský mluvčí hasičů Milan Rudolf. Dnes dopoledne hasiči dohasili také požár skládky odpadu ve Volfarticích na Českolipsku. Hořet tam začalo v pátek po poledni. Nadále ale skládka zůstává pod jejich dohledem, sdělil zastupující krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda.
 

"Hustý černý dým už nestoupá, je šedivý a občas i ten přestane. Jak je ale ta halda hluboká, tak se znovu objeví," uvedl mluvčí hasičů Rudolf k ohni ve Vysoké Peci.

Požár na ploše 30 krát 30 metrů byl hasičům nahlášen dnes zhruba ve 12:45. Likvidují ho hasiči z 12 jednotek. "K 16:52 jsme spotřebovali na hašení 120.000 litrů vody," dodal mluvčí.

Na severu Čech jde v krátké době o druhý požár skládky odpadu. V sousedním Libereckém kraji hasiči od pátečního poledne do dnešního dopoledne likvidovali požár skládky na ploše 50 krát 30 metrů ve Volfarticích na Českolipsku.

"V hasebních pracích se už nepokračuje. Nyní probíhá dozor, aby se znovu nerozhořela," dodal Sucharda. Pod kontrolou hasičů zůstane skládka do neděle.

Ve Volfarticích je skládka, na kterou je ukládán převážně směsný komunální odpad, v menší míře pak směsné obaly, demoliční a inertní odpady. Požár na ploše 50 krát 30 metrů byl hasičům nahlášen v pátek před 13:00, lokalizovat se jim ho podařilo zhruba o čtyři hodiny později. Přes noc byl zásah přerušen, na místě dohlížela jedna jednotka hasičů.

Dnes hasiči vyhledávali a dohašovali krytá ohniska. Zásah byl kvůli vedru i zplodinám náročný, hasiči museli být v dýchací technice. V pátek a dnes se při hašení vystřídali hasiči z 15 jednotek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist