https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-likvidovali-pozary-travy-na-vsetinsku-vyhlasili-druhy-stupen-poplachu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči likvidovali požáry trávy na Vsetínsku, vyhlásili druhý stupeň poplachu

24.7.2022 01:11 | VSETÍN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Hasiči v sobotu po poledni likvidovali požár trávy v Huslenkách na Vsetínsku. Vyhlásili druhý ze čtyř stupňů poplachu. Požár se obešel bez zranění. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že jeho příčinou bylo zahoření izolace sekačky, se kterou muž sekal suchou trávu, uvedla na sociální síti mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.
 

K požáru vyjíždělo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. "Ti krátce po příjezdu na místo požár uhasili a následně požářiště prolili vodou, aby nedošlo k jeho opětovnému rozhoření. Díky jejich rychlému zásahu se požár nedostal do lesního porostu, který se nacházel v těsné blízkosti," uvedla mluvčí.

Včera před polednem hasiči likvidovali také požár lesa ve vsetínské místní části Rokytnice. Hasily jej čtyři profesionální a dobrovolné jednotky. "Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že tři muži pálí staré dřevo, požár se jim vymkl z kontroly a rychle se šířil suchou trávou k lesu. Hasiči použili několik proudů vody a oheň rychle uhasili. Ohniště a jeho okolí poté pořádně prolili vodou," uvedla Javoříková.

Vyšetřovatel hasičů podle ní vyhodnotil jednání mužů jako nedbalost při pálení odpadu. Na místě dostali blokovou pokutu.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý, který vyhlašují jen při mimořádných situacích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist