https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-na-prerovsku-odstranovali-neznamou-latku-z-vodniho-toku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči na Přerovsku odstraňovali neznámou látku z vodního toku

17.11.2015 06:49 | LÍŠNÁ (Přerovsko) (ČTK)
Hasiči v pondělí večer odstraňovali neznámou látku z vodního toku v Líšné na Přerovsku. Na hladině se objevila rozsáhlá plocha s bílou pěnou, kterou hasiči likvidovali pomocí norných a záchytných stěn a sběračů. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.
 

"Hasiči provedli základní měření, která nevykazovala nebezpečné hodnoty pro možné ekologické znehodnocení. Odebrané vzorky budou v následujícím čase předány k rozboru a expertíze v chemické laboratoři hasičů ve Frenštátě pod Radhoštěm," uvedl Hošák.

Poté, co hasiči sebrali pěnu z hladiny, začala se podle něj znovu tvořit, ale již v menším rozsahu. "Na místo se dostavil zástupci životního prostředí a vodohospodářské společnosti. Rovněž zde již od prvopočátku zůstali zástupci obce a po konzultaci s řídícím důstojníkem hasičů bylo rozhodnuto o sledování v tříhodinovém intervalu, zajištěném obcí," dodal Hošák.

Hasiči se snažili zjistit, odkud se neznámá látka do vody dostala. "Hasiči pokračovali v dohledávání po toku a byla doporučena instalace dalších norných stěn na toku pro další opatření v dané situaci," řekl mluvčí s tím, že v případě zhoršení situace se hasiči do Líšné opět vrátí.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist