https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-v-indiane-pomahali-myvalovi-otupelemu-marihuanou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči v Indianě pomáhali mývalovi otupělému marihuanou

22.4.2018 03:16 | WASHINGTON (ČTK)
Zoufalá majitelka mývala se v americkém státě Indiana uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod těžkým vlivem marihuany. / Ilustrační foto mývala
Zoufalá majitelka mývala se v americkém státě Indiana uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod těžkým vlivem marihuany. / Ilustrační foto mývala
Licence | Volné dílo (public domain)
Zoufalá majitelka mývala se v americkém státě Indiana uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod těžkým vlivem marihuany. Hasiči po zkušenostech s obdobnými případy u lidí ženě doporučili, aby otupělé zvíře nechala v klidu, neboť se prý z toho vyspí.
 

"Běžně rádi pomáháme, obzvláště pokud jde o zvířata. Ve svých řadách máme řadu milovníků zvířat," řekl mluvčí hasičů Michael Pruitt ze stanice na předměstí Indianapolis, kde se incident stal.

Žena hasičům řekla, že se mýval dostal k cizím zásobám marihuany. Vzhledem k tomu, že marihuana je v Indianě nelegální nejen pro rekreační, ale i pro lékařské účely, tak se Pruitt domnívá, že se mýval možná přistěhoval z Colorada a o místním omezení nic neví. V Coloradu je marihuana legální od roku 2014, což z tohoto státu udělalo oblíbený cíl marihuanové turistiky.

Veterináři podle listu The Washington Post poznamenávají, že se stále více setkávají s případy, kdy se zvířata dostanou pod vliv marihuany. Nejčastěji se to týká psů. Podle veterinářů takové drogové opojení jen málokdy skončí špatně a zvíře jen potřebuje čas, aby se z rauše dostalo.

Hasiči se o události zmínili na facebooku. Uživatelé internetu následně začali řešit nejen to, jak se zvíře dostalo k marihuaně, ale také to, zda má žena vůbec povolení na chov mývala. Pruitt k tomu uvedl, že o tohle se hasiči nestarají.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist