https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-zabranili-ekologicke-havarii-v-ronove-nad-doubravou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči zabránili ekologické havárii v Ronově nad Doubravou

25.7.2001 09:30 | RONOV NAD DOUBRAVOU (ČIA)
Ekologické havárii, při které hrozil únik ropných látek do řeky, se podařilo zabránit hasičům v Ronově nad Doubravou na Chrudimsku. Víkendové přívalové deště totiž způsobily vylití řeky Doubravy z koryta, voda následně mimo jiné vyplavila autoopravnu, kde byly ropné produkty skladovány. ČIA o tom dnes informoval starosta města Josef Svoboda s tím, že hasiči na likvidaci úniku stále pracují.
 

Podle zástupce ředitele hasičského územního odboru Chrudim Vladimíra Komínka unikly nebezpečné látky do kanalizace a hrozilo, že se dostanou do řeky. "Instalovali jsme tam dvě norné stěny, díky nimž se daří ropné produkty zachytávat," konstatoval Komínek. Ronov nad Doubravou patří k méně postiženým obcím na Chrudimsku. Jak ČIA řekla vedoucí referátu životního prostředí Okresního úřadu v Chrudimi Miluše Růžičková, horší situace je v obcích kolem Pařížovské přehrady. "Škody zatím nemáme hlášeny, občané to řeší přímo s pojišťovnami. Vzhledem k předpovědi se ale obáváme zhoršení situace, která se mění každou hodinu," dodala Růžičková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist