https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasici-zasahovali-v-je-jaslovske-bohunice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasiči zasahovali v JE Jaslovské Bohunice

11.2.2001 15:10 | BRATISLAVA (ČIA, SITA)
Preventivní zásah závodního hasičského útvaru v jaderné elektrárně (JE) V-2 Bohunice na Slovensku vyvolala dnes v dopoledních hodinách havárie na 3. bloku elektrárny. Při opravárenském zásahu na turbogenerátoru č. 32 došlo k vylití přibližně 1,5 litru oleje. Horké části potrubí pak způsobily vznícení vylitého oleje, což přivolalo zásah místních hasičů.
 

Podle informací vedoucího odboru vztahů a styku s veřejností Slovenských elektráren - Atomových elektráren Bohunice, o.z. Dobroslava Dobáka nedošlo v důsledku havárie k žádnému ohrožení či poškození zdraví pracovníků, životního prostředí ani technologického zařízení elektrárny.

Odštěpný závod Slovenských elektráren, a.s. Atomové elektrárny Bohunice plánuje odstavení dvou bloků jaderné elektrárny V-1. Po konzultacích s Evropskou unií by k tomu mělo dojít v letech 2006 a 2008.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist