https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hasicum-zlikvidovali-pozar-travy-u-vidce-na-vsetinsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hasičům zlikvidovali požár trávy u Vidče na Vsetínsku

17.4.2019 00:06 | VIDČE (ČTK)
Hasičům se podařilo včera večer po více než dvou hodinách zlikvidovat rozsáhlý požár trávy a mladých stromků u obce Vidče na Vsetínsku. Zásah komplikoval silný vítr a obtížně přístupný terén. Požár vznikl kvůli vypalování trávy, nikdo při něm nebyl zraněn. Vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu, řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.
 

Oznámení o požáru v lokalitě zvané Na Horách, která se nachází jižně od obce ve směru na Valašskou Bystřici, přijali hasiči včera kolem 17:00. Postupně zasáhl plochu o rozloze několika set metrů čtverečních. Podle mluvčí měl více ohnisek, která rozfoukával vítr, hrozilo proto jeho rozšíření do blízkého vzrostlého lesa.

Jednotkám se podařilo dostat oheň pod kontrolu po zhruba hodině a půl od příjezdu první z nich. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu včera krátce po 19:30. "Místo bylo předáno majiteli, který si zajistí minimálně po dobu 24 hodin dohlídku nad požářištěm," uvedla Javoříková.

Za příčinu vzniku požáru podle ní označil vyšetřovatel hasičů nedbalost po vypalování trávy, kdy nebylo místo dostatečně uhašené a prolité vodou. Odhadovaná způsobená škoda činí 105.000 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist