https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/havel-se-bude-v-podkrusnohori-zajimat-o-rekultivaci-regionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Havel se bude v Podkrušnohoří zajímat o rekultivaci regionu

29.8.2001 18:59 | PRAHA (ČIA)
Oblast Podkrušnohoří navštíví v pondělí 3. září prezident Václav Havel, aby se zde seznámil s pozitivními změnami takzvané "měsíční krajiny", ke kterým v tomto regionu došlo od jeho poslední zdejší návštěvy v roce 1990. Severočeská pánevní oblast dlouhá léta sloužila celému světu jako odstrašující případ bezohledného přístupu člověka k životnímu prostředí. ČIA to oznámil Havlův mluvčí Ladislav Špaček.
 

Podle jeho slov si prezident republiky během cesty prohlédne výsledky lidského úsilí o rekultivaci míst, kde se těžilo ještě nedávno hnědé uhlí, a zavítá do Trmic, Chabařovic a Mostu. Během cesty bude o situaci v regionu diskutovat s regionálními zástupci státní správy, samosprávy a se zástupci občanských iniciativ.

Jelikož se cesta uskuteční v den, kdy začíná nový školní rok, zavítá prezident ráno tradičně do jedné ze základních škol. Tentokrát to bude Základní škola v Odolené Vodě, která leží na trase cesty z Prahy do Podkrušnohoří.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist