https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/havirov-zahaji-vystavbu-sberace-za-117-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Havířov zahájí výstavbu sběrače za 117 milionů

9.7.2002 14:51 | HAVÍŘOV (ČIA)
Výstavbu kanalizačního sběrače v Horní Suché na Karvinsku zahájí letos v srpnu město Havířov. Jak dnes ČIA potvrdila tisková mluvčí havířovské radnice Jana Pondělíčková, na realizaci projektu si město vezme úvěr ve výši 58 milionů korun u Evropské investiční banky, který získá prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky.
 

"Úrok z úvěru bude nulový, splatnost půjčky je stanovena na 15 let," řekla mluvčí. Dalších 29 milionů korun poskytne na investici ministerstvo zemědělství, které Havířovu poskytlo dotaci z programu Výstavba a technická obnova čistíren odpadních vod a kanalizací. Čtvrtinu nákladů uhradí Havířov ze svého rozpočtu.

Kanalizační sběrač v Horní Suché bude v budoucnu splaškové a odpadní vody převádět mezi již existujícími sběrači na čističku odpadních vod v Havířově, která má dostatečnou kapacitu pro jejich čištění. Splaškové vody z oblasti dosud čištěny nebyly a odpadní voda z místních dolů František a Dukla mířila do technologických rybníků.

Přípravné práce projektu začnou v srpnu, v září město zahájí výstavbu, která potrvá do konce roku 2003. Z rozpočtu Havířova pro rok 2003 je navrženo na výstavbu kanalizačního sběrače uvolnit požadovaných 30 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist