https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/havlickuv-brod-koupi-od-cirkve-1-3-ha-pudy-pro-vznikajici-zeleny-okruh
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Havlíčkův Brod koupí od církve 1,3 ha půdy pro vznikající zelený okruh

13.9.2019 00:07 | H. BROD (ČTK)
Havlíčkův Brod vykoupí od církve asi 1,3 hektaru pozemků v Ledečské ulici. Procházet by přes ně měl takzvaný zelený okruh sloužící místním k odpočinku a rekreaci, který se radnice postupně snaží vytvořit v centrální části města. Za pozemky směřující podél potoka směrem k Sázavě radnice zaplatí 7,5 milionu korun. Novinářům to v úterý řekl místostarosta Zbyněk Stejskal (ODS).
 

Jednání o výkupu pozemků od římskokatolického děkanství vedlo město už dřív. "Stále to nevedlo k dohodě, protože jsme se nepotkávali na ceně," uvedl Stejskal. Dodal, že jednání s církví vyvolal znovu, protože pozemky město potřebuje k dokončování zeleného okruhu. Jde o pole a mokřad kolem "bezejmenného" potoka. Výkup schválilo pondělní zastupitelstvo.

Zelený okruh bude dlouhý několik kilometrů, zatím funguje asi z poloviny. Okruh navazuje na stoletý park Budoucnost, zahrnuje také území kolem Sázavy. Další část rekreační zóny vzniká v nové bytové zástavbě nad Ledečskou ulicí. Kromě zeleně okruh obsahuje i cesty pro pěší a cyklisty.

"V současné době je celé to území pevně chráněno územně plánovací dokumentací tak, aby tam nemohla vzniknout jiná zástavba," uvedl místostarosta Libor Honzárek (TOP 09 ). Pozemky vykupované od církve podle Honzárka mohou zčásti posloužit i dalším záměrům města v Ledečské ulici. Většinou nejsou v zátopovém území a dá se na nich i stavět.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist