https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hbh-projekt-predstavila-varianty-vystavby-silnice-r43
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

HBH Projekt představila varianty výstavby silnice R43

22.5.2002 11:59 | MORAVSKÁ TŘEBOVÁ (ČIA)
Dvě zvažované varianty rychlostní komunikace R43 představila při prezentaci v Moravské Třebové na Svitavsku společnost HBH Projekt. "S klady i zápory jednotlivých variant se seznámili starostové obcí, kteří tak měli možnost připomínkovat výstavbu komunikace i ve vztahu ke kulturnímu dědictví, obyvatelstvu, přírodě nebo dalšímu napojení na komunikace," uvedla dnes pro ČIA mluvčí moravskotřebovské radnice Libuše Scholzová.
 

Rychlostní komunikace R43 by v okrese Svitavy měla vést po trase Jevíčko - Staré Město. Podle názoru HBH Projektu by se měla stavět kolem roku 2010, ovšem harmonogram i způsob financování není znám. "V prezentaci byly představeny dvě varianty komunikace, a to západní, tzv. německá, a východní. Trasa západní je položena do historické brázdy do míst, kde dříve vedla německá cesta. Autoři technického projektu ji shledali nevhodnou pouze v oblasti Jevíčka, poněvadž tam byla trasa stavebně ukončena," sdělila mluvčí.

V případě zvolení západní varianty by podle její informace musela být trasa upravena tak, aby byly co nejvíce eliminovány střety se zástavbou. "V městečku Trnávka by musela projít prolukou zástavby, v Rozstání by procházela přímo obcí. Z hlediska napojenosti by přicházely v úvahu tři křižovatky v Jevíčku, Trnávce a Starém Městě. Druhou možností je trasa východní. V tom případě by v obci Mezihoří došlo ke křížení tratí a u Dětřichova by byl nutný obchvat. Křižovatky by se měly nacházet v Mezihoří a Borušově," upřesnila Scholzová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist