https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hejl-dopravni-podniky-uz-nejsou-ve-ztrate
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hejl: Dopravní podniky už nejsou ve ztrátě

14.5.2002 20:10 | PRAHA (ČIA)
Dopravní podniky (DP) nastoupily nový trend. Řekl to po dnešní valné hromadě náměstek primátora Martin Hejl (ODS). Podařilo se jim snížit náklady na jednu přepravovanou osobu sice v tisícinách, ale podle Hejla je třeba počítat v milionových násobcích přepravených pasažérů. Zároveň došlo k pětiprocentnímu nárůstu tržeb bez změny tarifů.
 

"To znamená, že vzrostl počet přepravených osob a vracíme se tak k roku 1995, od kdy klesal," vyjádřil se Hejl. Výsledek hospodaření DP Praha za minulý rok je nulový. DP budou vracet do městské pokladny 550 tisíc, které uspořily.

Rada města dnes projednávala nabídky vzešlé z výběrového řízení na financování dvaceti nových vlakových souprav. Dopravní podniky ve spolupráci s hlavním městem Praha měly zajišťovat finanční zdroje pro splácení zhruba 4,5 miliardy korun, které si nákup vyžádá. Podle náměstka primátora Jiřího Paroubka (ČSSD) schválili radní financování prostřednictvím úvěru bez bilančního závazku města.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist