https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hejtman-plzenskeho-kraje-nechce-uzavrit-smlouvu-se-sdruzenim-mest-a-obci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hejtman Plzeňského kraje nechce uzavřít smlouvu se Sdružením měst a obcí

17.10.2001 11:24 | PLZEŇ (ČIA)
Písemnou dohodu, podle které bude vedení kraje konzultovat řešení regionálních problémů se Sdružením měst a obcí, odmítl uzavřít hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann. ČIA o tom dnes informoval předseda sdružení Jaroslav Perlík s tím, že města a obce chtěly především vystoupit do připravované koncepce cestovního ruchu a odpadového hospodářství v kraji.
 

Hejtman odůvodnil své rozhodnutí konstatováním, že kraj má přes 500 obcí, sdružení podle něj zastřešuje jen jejich část, zhruba 100 obcí. Není možné vytvořit skupinu institucí, které budou mít vůči ostatním nějaké priority, uvedl Zimmermann. Hejtman se obává, že podpisem smlouvy o spolupráci se Sdružením měst a obcí by kraj ostatním prakticky naznačil, že s nimi bude spolupracovat méně. Současně ale uvedl, že spolupráci se sdružením na konkrétních projektech se nebrání.

Jaroslav Perlík naopak pokládá písemnou dohodu za prospěšnou s tím, že by garantovala dobrou spolupráci s regionální samosprávou. Ústní dohody podle něj nemají takovou váhu. "Hejtman nám před časem ústně slíbil, že se budeme moci k problémům kraje vyjadřovat. Od té doby jsme ale nedostali k připomínkování jedinou věc," řekl Perlík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist