https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/heveryova-eon-o-zruseni-odberu-elektriny-od-cezu-lhal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Heveryová: E.ON o zrušení odběrů elektřiny od ČEZu lhal

12.7.2001 17:51 | PRAHA (ČIA)
Tvrzení, že E.ON neodebírá elektrickou energii od ČEZu, které ve středu 11. července pronesl předseda představenstva německé energetické společnosti E.ON Hans-Dieter Haring, je nepravdivé. ČIA o tom dnes informovala Marta Heveryová z Evropského fóra pro efektivní využití energie. Dodala také, že představitelé ČEZu mluvili pravdu, když tvrdili, že jednání o ukončení odběrů teprve probíhají a že ještě není nic rozhodnuto.
 

"Cílem tvrzení pana Haringa mohla být snaha neohrozit připravované spojení E.ONu a rakouské energetické společnosti Verbund," sdělil dnes exkluzivně pro ČIA pověřenec země Horní Rakousko pro otázky jaderných zařízení Radko Pavlovec. "V Rakousku existuje poměrně silná lobby, která by si přála vytvoření rakouské energetické skupiny bez zahraniční účasti," řekl Pavlovec.

Pavlovec dále sdělil, že proti vzniku společného podniku spojením E.ONu a Verbundu je v Rakousku poměrně silný odpor. "Ten by mohl být slabší, pokud E.ON nebude odebírat energii od ČEZu, a to je možná důvod, proč předseda představenstva Haring toto řekl," prohlásil Pavlovec.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist