https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hladiny-rek-na-severni-morave-neklesaji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hladiny řek na severní Moravě neklesají

26.7.2001 12:55 | KOZLOVICE/OSTRAVA (ČIA)
Přívalový déšť prudce zvedl přítoky řeky Ondřejnice, kde vodohospodáři museli vyhlásit 3. povodňový stupeň, neboť místní potoky zalily obec. "Pod vodou jsou zahrady a pole, lidé mají zatopené sklepy. Voda odnesla některé výpusti a za své vzaly chodníky i cesty v obci," uvedl pro ČIA starosta Kozlovic na Frýdecko-Místecku Václav Kocián s tím, že škody si zatím netroufá vyčíslit.
 

Podle dispečerky Povodí Odry Růženy Birttkové hladiny řek na severní Moravě a ve Slezsku neklesají a některé jdou stále nahoru. "Protože dopoledne místy napršelo až 40 milimetrů, řeky stále stoupají. V Odře, Opavě, Olši i Ostravici je stále více vody, hladina bude kulminovat pravděpodobně až pozdě odpoledne. Způsobují to nasycené přítoky řek," uvedla Birttková. Do pátečního rána má v oblasti spadnout podle předpovědi dalších 15 milimetrů srážek. "Nevylučujeme další problémy, pokud budou srážky bouřkového charakteru, podobně jako dnes v oblasti pod Ondřejníkem," dodala Birttková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist