https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlavni-cenu-ekofilmu-ziskal-snimek-o-zatoulane-etiopske-vlcici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlavní cenu Ekofilmu získal snímek o zatoulané etiopské vlčici

6.10.2017 20:05 | BRNO (ČTK)
Hlavní cenu na mezinárodním festivalu Ekofilm v Brně dnes získal německý film režiséra Yanna Sochaczewského s názvem Megeti - ztracená vlčice, dojemný příběh samice vlčka etiopského, která putuje po vyprahlé vrchovině Etiopie přezdívané střecha Afriky.
Hlavní cenu na mezinárodním festivalu Ekofilm v Brně dnes získal německý film režiséra Yanna Sochaczewského s názvem Megeti - ztracená vlčice, dojemný příběh samice vlčka etiopského, která putuje po vyprahlé vrchovině Etiopie přezdívané střecha Afriky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Ekofilm
Hlavní cenu na mezinárodním festivalu Ekofilm v Brně dnes získal německý film režiséra Yanna Sochaczewského s názvem Megeti - ztracená vlčice, dojemný příběh samice vlčka etiopského, která putuje po vyprahlé vrchovině Etiopie přezdívané střecha Afriky, 4000 metrů nad mořem. Ocenění si odnesly další čtyři snímky v různých kategoriích. Tvůrci z celého světa přihlásili více než 2500 filmů, dramaturgický tým vybral do soutěžní části 25 z nich.
 

Vítězné filmy se budou promítat v sobotu, kdy festival končí.

Ve snímku, který letos získal hlavní cenu, sleduje režisér Sochaczewsi Megetino každodenní úsilí o nalezení nové smečky, které přináší nevšední a překvapivé momenty. "Jsme moc rádi, že náš film porotu zaujal. Je pro nás důležité, že můžeme naši zprávu předat dál. Není to totiž pouze vyprávění hezkého příběhu, ale také zároveň příběhu velmi důležitého. Je to příběh o tom, jak důležitá je ochrana těchto unikátních míst a druhů, které tu s námi žijí," popsal jeden tvůrců filmu Pim Niesten.

Cenu prezidenta festivalu si letos odnesl film Palčivé téma italského režiséra Luca Bonaccorsiho. V kategorii Krásy přírody triumfoval slovenský dokument Nesmrtelný les Erika Baláže. Vítězem kategorie České, slovenské a středoevropské filmy porota zvolila německý dokument o skutečné roli hmyzích obyvatel planety s názvem Malí superhrdinové přírody. Kategorie Krátké filmy nabídla přehlídku 12 filmů a jejím vítězem se stal dokument Konec sněhu americké režisérky Morgan Heimové.

Hlavním tématem letošního 43. ročníku festivalu je ovzduší a jeho znečištění. Pořadatelé festival oficiálně zahájili ve středu večer, hlavní program ale začal o den později. Konec je v plánu v sobotu, kdy mohou návštěvníci vidět všechny vítězné filmy na náměstí Svobody i v Otevřené zahradě v Údolní ulici.

Dějištěm festivalu je Brno potřetí. Minulý rok porota zvolila jako nejlepší film indický dokument The Man Who Dwarfed the Mountains (Muž, jenž zastínil hory). Snímek je o nejvýznamnějším současném indickém ekologovi Čandím Prasádu Bhattovi.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist