https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlavnim-dodavatelem-elektriny-pro-ceske-drahy-zustane-cez
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlavním dodavatelem elektřiny pro České dráhy zůstane ČEZ

23.11.2004 10:06 | PRAHA (ČIA)
Hlavním dodavatelem elektřiny pro České dráhy zůstane i v příštím roce skupina ČEZ. Vyhrála totiž výběrové řízení na dodavatele elektřiny pro trakce v objemu 1,19 miliardy kWh. O ostatní dodávky se podle lokality podělí ČEZ, E.ON Energie a Pražská energetika (PRE). ČIA to dnes oznámil tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.
 

Kromě trakční elektřiny nakoupí České dráhy v příštím roce rovněž 228 milionů kWh elektřiny ze sítě vysokého napětí a 57 milionů kWh ze sítě nízkého napětí. V Praze tyto dodávky zajistí PRE, v jižních Čechách a jižní Moravě E.ON Energie a v ostatních regionech skupina ČEZ.

Podobu smluv s dodavateli elektřiny určí podle Jiřího Ješety z tiskového oddělení Českých drah až další jednání. Smlouvy platí na dobu jednoho roku. Soutěže se účastnily společnosti ČEZ, E.ON, Appian Group a Pražská energetika. Kromě tuzemských firem se mohly tendru zúčastnit i společnosti z ostatních zemí EU. "České dráhy ovšem v tomto roce zájem zahraničních investorů o uvedenou zakázku nezaznamenaly," dodal Ješeta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist