https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlubinne-uloziste-radioaktivniho-odpadu-v-nove-bystrici-nechteji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlubinné úložiště radioaktivního odpadu v Nové Bystřici nechtějí

18.12.2000 18:50 | NOVÁ BYSTŘICE (ČIA)
Jednoznačný nesouhlas s návrhem hlubinného úložiště radioaktivního odpadu v obci Klenová, která spadá pod Novou Bystřici na Jindřichohradecku, vyslovili tamní zastupitelé. Zastupitelstvo tak reagovalo na informace o tom, že lokalita Klenové byla ministerstvem průmyslu a obchodu vytipována pro vedení průzkumu pro zřízení skladu radioaktivního odpadu. "Poté, co se zmíněná informace šířila zejména mediálně, jsem již jednal s ředitelem Správy úložišť radioaktivního odpadu . Ten potvrdil, že lokalita Klenová skutečně je jedním ze zhruba sedmi vybraných míst," uvedl starosta Nové Bystřice Jiří Zimola a zdůraznil: "Diskuse našich zastupitelů byla silná, ale závěr zcela jednoznačný, nesouhlasíme." V případě, že česká vláda seznam vytipovaných lokalit skutečně schválí, bude ve všech těchto místech přibližně patnáct let prováděn geologický a další průzkum. Až jeho výsledky budou rozhodovat o místě, které je pro vznik úložiště radioaktivního odpadu nejvhodnější.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist