https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlucinska-radnice-odmeni-obyvatele-za-zaplaceni-poplatku-za-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlučínská radnice odmění obyvatele za zaplacení poplatku za odpad

20.6.2019 00:11 (ČTK)
Úředníci evidují kolem 13.000 poplatníků, každý rok poplatek za odpad ve městě nezaplatí více než 1000 lidí. / Ilustrační foto
Úředníci evidují kolem 13.000 poplatníků, každý rok poplatek za odpad ve městě nezaplatí více než 1000 lidí. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Maaark / Pixabay
Radní Hlučína na Opavsku odmění obyvatele za včasné zaplacení poplatku za odpad ve výši 550 korun. Mohou získat levnější celosezonní vstupenku do místního Sportovně rekreačního areálu. Úředníci evidují kolem 13.000 poplatníků, každý rok poplatek ve městě nezaplatí více než 1000 lidí. Řekla to mluvčí města Kristina Neničková.
 

Cena běžného vstupného na celou sezonu je 690 korun. Cena zvýhodněné permanentky po zaplacení poplatku za odpad bude pro dospělé 190 korun a pro děti, studenty do 26 let a důchodce 100 korun na celou sezonu. "Permanentku s výhodnějším vstupem si každý občan Hlučína může vyzvednout v pokladně rekreačního areálu po předložení voucheru, který získá na pokladně Městského úřadu Hlučín po úhradě odpadu v termínu do 30. června," uvedla mluvčí.

Částka za nezaplacené poplatky v posledních letech v Hlučíně roste. V roce 2017 dluh dosáhl 480.000 korun, loni vzrostl na více než 575.000 korun. "Letos evidujeme 13.612 poplatníků. Počet dlužníků každoročně cca 1100 osob. Osvobozeny jsou děti narozené v daném roce," uvedla Neničková.

Dodala, že v okamžiku, kdy dotyčný včas nezaplatí, zvyšuje se poplatek o 150 korun, navíc dlužník může hradit i další poplatky spojené s vymáháním pohledávky. "Při vymáhání využíváme celou řadu způsobů, jak zajistit jejich úhradu či zánik. Jednáme například s dlužníky či nabízíme splátkový kalendář. V některých případech se podávají žaloby a návrhy na exekuci," doplnila mluvčí města.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist