https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hn-dalnice-d47-muze-stat-az-125-miliard-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

HN: Dálnice D47 může stát až 125 miliard korun

20.5.2002 09:54 | PRAHA (ČIA)
Až na 125 miliard korun by mohla vládu přijít dálnice D47 z Lipníka nad Bečvou k polským hranicím. Z toho by mělo 103,5 miliardy korun připadnout na splácení jistiny, 10 miliard korun na údržbu a 11,5 miliardy korun na daňové odvody státu. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny. Za metr dálnice tak Česká republika zaplatí přes 1,5 milionu korun,z toho za výstavbu 620 tisíc korun.
 

Výstavba dálnice D47 bude financována metodou B.O.T. (Build, Operate, Transfer), tedy spolupráce státu a soukromého kapitálu. Výstavbu zajistí Projektová společnost, sdružující firmy Housing and Construction, Halliburton Brown and Root, Bau Holding Strabag a Shiran Group. Její projekt počítá se zahájením stavebních prací v květnu 2002. První úsek dálnice z Ostravy-Hrušova do Vrbice by měl být dokončen v prosinci 2006, ostatní úseky v ostravském regionu by měly být hotovy v průběhu roku 2007. Úseky mezi Lipnicí nad Bečvou a Ostravou by měly být dokončeny v září 2009.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist