https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hn-temelin-urychlene-odstaven-molterer-chce-seriozni-jednani-o-bezpecnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

HN: Temelín urychleně odstaven, Molterer chce seriózní jednání o bezpečnosti

1.11.2001 09:20 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Z důvodu vadného těsnění na chlazení ložiska oznámil ve středu urychlenou odstávku prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE) mluvčí Milan Nebesář. "Reaktor vychladíme na teplotu menší než 60 stupňů Celsia. Do harmonogramu jsme operativně zařadili zhruba třítýdenní odstávku, která blok stejně čekala po ukončení etapy spouštění s výkonem reaktoru do 75 procent," řekl mluvčí JETE Nebesář. Informace uvádí dnešní vydání Hospodářských novin.
 

Jak pro list uvedl rakouský ministr životního prostředí Wilhelm Molterer, nová porucha ukazuje na absolutně nezbytná další pečlivá a seriózní jednání o bezpečnosti této jaderné elektrárny. "Budeme v jednáních pokračovat a budeme se při nich řídit výhradně vlastními bezpečnostními zájmy," prohlásil Molterer.

Z důvodu "jaderné smrti" se ve středu konala hodinová demonstrace na hraničním přechodě Wullowitz/Dolní Dvořiště, který tak byl na nějakou dobu zablokován.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist