https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hnuti-duha-brno-organizuje-pomoc-ekofarmarum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hnutí DUHA Brno organizuje pomoc ekofarmářům

22.6.2001 11:25 | BRNO (EkoList)
Náplní nejenom na prázdniny může být pro studenty, ale i pracující pomoc na ekologických farmách. Pro dobrovolníky, kteří by si rádi na vlastní kůži vyzkoušeli, co taková práce na farmě obnáší, se ji rozhodla organizovat brněnská pobočka ekologické organizace Hnutí DUHA. "Začala jsem s tím asi před třemi týdny a zájemci se již začali hlásit. V červenci bych chtěla uspořádat první akci," řekla dnes EkoListu koordinátorka akce Petra Vetečníková.
 

Dobrovolníci, kteří by chtěli zkusit, jak fungují ekologické farmy a jaká je práce ekologických zemědělců, se budou moci zúčastňovat víkendových brigádnických pobytů na jednotlivých ekologických farmách. Přehled farem, které o tuto pomoc budou mít zájem, a termínů, kdy se jednotlivé brigády uskuteční, se bude řídit podle přání a potřeb farmářů. "Nyní sbíráme kontakty lidí, ochotných přiložit ruku k dílu, abychom ve chvíli, kdy nás farmář osloví, byli schopní zorganizovat skupinu pracantů," vysvětluje Petra Vetečníková.

Zájemci o práci na ekofarmách by se o jednotlivých termínech měli dozvídat vždy s týdenním až čtrnáctidenním předstihem. Zájemci o podobný způsob užitečného trávení volného času se mohou ozvat do kanceláře Hnutí DUHA v Brně (Bratislavská 31) telefonicky (05/45214431) nebo e-mailem (petra.vetecnikova@hnutiduha.cz).


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist