https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hnuti-duha-prozkouma-hospodareni-s-lesy-np-sumava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hnutí Duha prozkoumá hospodaření s lesy NP Šumava

16.3.2002 14:52 | VIMPERK (ČIA)
Dokumentaci o hospodaření v lesích Národního parku Šumava (NPŠ) obdrželi ve středu 13. března odpoledne zástupci ekologického Hnutí Duha. "Dva roky trvalo než ministerstvo životního prostředí vydalo rozhodnutí, že máme nárok do dokumentů nahlédnout," uvedla mluvčí Duhy Karolína Šulová.
 

Ekologičtí aktivisté podezřívají vedení NPŠ, že při těžbě dřeva zvýhodňovalo některé firmy. "Nyní potřebujeme čas, abychom získané informace vyhodnotili. Pokud se naše podezření nepotvrdí, bude to jen dobře. Pokud ano, budeme požadovat, aby správa parku a ministerstvo od této praxe ustoupily a vyvodily důsledky," prohlásila mluvčí s tím, že rozbor smluv a dokumentů zabere několik týdnů. "Zajímá nás také, jaký dopad měla těžba na ekosystémy NPŠ," dodala.

Mluvčí Správy NPŠ Zdeněk Kantořík vysvětlil, že jediným důvodem, proč vedení parku dokumenty nevydalo dříve, byl problém s autorskými právy. "Firma, u níž jsme si zpracování digitálních map objednali, s jejich zveřejněním nesouhlasila. Nyní všechnu dokumentaci, kterou jsme poskytli ekologům, zveřejníme na svých webových stránkách www.npsumava.cz," doplnil mluvčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist