https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hodoninska-zoo-opravi-pavilon-opic-za-3-7-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hodonínská zoo opraví pavilon opic za 3,7 milionu korun

14.8.2016 13:22 | HODONÍN (ČTK)
Hodonínská zoologická zahrada chystá rekonstrukci pavilonu opic za 3,7 milionu korun, v plánu je od září. Zvířata z pavilonu najdou dočasný domov ve spřátelených zoo, řekla ČTK pracovnice zahrady Bohuna Mikulicová.
 

Rekonstrukce se dotkne především střechy, ale i dalších částí objektu. "Střechou bezmála dvacet let staré stavby zatéká, jsou mokré stropy i zdi, dochází k vydrolování zdiva, zarezlé jsou železné konstrukce. Je zapotřebí vše kompletně vyspravit a obnovit funkčnost hydroizolace a tepelné izolace," uvedl ředitel zoo Martin Krug. Původní architektonické řešení pavilonu podle něj zůstane zachováno.

Zahrada kvůli rekonstrukci postupně převáží zvířata z pavilonu do jiných zoo, konkrétně do Brna, Liberce a Ostravy. Tam najdou dočasný azyl lemuři černí i samice lemura vari Kimberley, kočkodani i gibonka Betsy. Výjimkou je skupina šimpanzů, která rekonstrukci přečká ve starém medvědinci v zadní části zahrady.

Během zhruba tříměsíčních prací na pavilonu se nepatrně změní i trasy prohlídky. Návštěvníci však tím podle zoo nebudou nikterak omezeni. "Prosíme jen, aby dbali našich pokynů, pochopili nutnost opravy pavilonu a omluvili krátkodobý diskomfort," uvedl Krug.

Zoologická zahrada Hodonín, která v rámci Unie českých a slovenských zoo patří k nejmenším a nejmladším, vznikla v roce 1977. Rozkládá se na sedmi a půl hektarech parkové plochy s uměle vytvořenými vodními nádržemi. Návštěvníci v ní najdou zhruba 730 domácích i exotických zvířat přibližně ve 170 druzích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist