https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/holejsovsky-tvrdi-ze-se-nenecha-vydirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Holejšovský tvrdí, že se nenechá vydírat

23.5.2001 18:39 | PRAHA (ČIA)
Ke svému odstoupení, které požaduje Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy (OSPZV), nevidí žádný důvod ústřední ředitel Státní veterinární správy (SVS) Josef Holejšovský. Uvedl to dnes v rozhovoru pro ČIA. "Nenechám se vydírat a nutit k tomu, abych odstupoval jenom proto, že po někom požaduji dodržování předpisů," řekl Holejšovský.
 

Důvodem k odstoupení je podle OSPZV zákaz vyplácení příplatků za rizikovou práci na jatkách, který Holejšovský vydal. Ten ale vysvětlil, že podle platného vládního nařízení se má příplatek poskytnout pouze za práci v prostředí, v němž převládají zdraví škodlivé podmínky, například takzvané "profesionální infekce". To se však podle Holejšovského může týkat pouze sanitárních jatek, kde se porážejí zvířata nutně, například v důsledku nemoci. Tam ale SVS vyplácení příplatků nezakázala.

"Vše, s čím se manipuluje na normálních jatkách, je posuzováno jako vhodné pro lidskou spotřebu," konstatoval šéf veterinářů. SVS navíc podle něj na základě veterinárního zákona nemůže přihlížet k tomu, že je vydán vnitřní mzdový předpis v rozporu s obecně právně závazným předpisem. To se ovšem právě na okresní veterinární správě v Olomouci stalo. Postup odborářů navíc není podle Holejšovského v souladu se závěry posledního jednání mezi ním a OSPZV, které se uskutečnilo 16. května.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist