https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hornicke-odbory-pozaduji-dodrzeni-smluvniho-zavazku-odberu-uhli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hornické odbory požadují dodržení smluvního závazku odběru uhlí

6.12.2001 12:00 | MOST (ČIA)
Dodržení odběru 30 milionů tun hnědého uhlí ze severozápadních Čech po privatizaci elektrárenské společnosti ČEZ po dobu 15 let, který nedávno oznámil premiér Miloš Zeman, požaduje na vládě Severočeské sdružení odborových organizací pracovníků v hornictví, geologii a naftovém průmyslu. ČIA to dnes řekl předseda mosteckého odborového sdružení Miroslav Tlapák.
 

Podle jeho slov podporují severočeské hornické odbory plně kroky ministra průmyslu Miroslava Grégra při prosazování výše uvedeného smluvního závazku v rámci privatizace ČEZ. Jen tak bude podle Tlapáka v regionu možné dosáhnout přijatelných a minimálních dopadů na zaměstnanost.

Severočeské hornické odbory žádají vládu, aby zohlednila při výběru zájemců o ČEZ a českou elektroenergetiku následné sociální dopady u důlních společností a v regionech. Tlapák potvrdil, že odboráři jsou znepokojeni vyjádřeními některých českých politiků a zájmových skupin, které zpochybňují vládou slíbené garance odběru hnědého uhlí. Hnědouhelné společnosti Sokolovská uhelná, Severočeské doly Chomutov i Mostecká uhelná realizovaly v uplynulých letech restrukturalizační opatření a uvolnění zaměstnanců nesrovnatelná s jinými resorty.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist