https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hornorakousky-a-jihocesky-hejtman-odlozili-podpis-smlouvy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hornorakouský a jihočeský hejtman odložili podpis smlouvy

4.11.2001 11:06 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Smlouva o rámcovém programu spolupráce mezi Jihočeským krajem a spolkovou zemí Horní Rakousko je po schválení zastupitelstvem kraje připravena k podepsání. "K tomu mělo dojít na původně chystaném setkání jihočeského a hornorakouského hejtmana 28. listopadu,. Zemský hejtman Josef Pühringer se ale z důvodů pracovního zaneprázdnění omluvil," komentovala odklad podpisu mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Jihočeský hejtman Jan Zahradník proto nyní odeslal Josefu Pühringerovi dopis, ve kterém navrhuje možnost stvrdit dokument při plánovaném dvouhodinovém setkání před slavnostním předáním Betlémského světla 14. prosince v Linci.

Smlouva se začala připravovat už po dubnovém rokování obou hejtmanů ve Freistadtu. "Bilaterální expertní skupina vedená řediteli úřadů připravila operativní pracovní program, který by se měl stát naplněním smlouvy v následujících dvou letech," uvedla Ptáčková. "Například pro řešení přeshraniční dopravní infrastruktury považují obě strany za nutné spolupracovat při návrhu koridoru, ve kterém bude plánovaná rychlostní komunikace R 3 překračovat hranici mezi Českou republikou a Rakouskem. Počítá se i s koordinací při zpracování a využívání havarijních plánů," dodala mluvčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist