https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/horolezci-likviduji-nebezpecne-skalni-kameny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Horolezci likvidují nebezpečné skalní kameny

9.6.2001 10:44 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Druhou etapu sanace Mariánské skály v Ústí nad Labem začalo v pátek 8. června provádět 20 horolezců specialistů nad hlavní mezinárodní železniční tratí Praha - Drážďany. Jiří Kozák ze správy Dopravních cest Českých drah v Ústí nad Labem ČIA řekl, že hlavním cílem sanace je uvolnit a shodit ze skalních masívů kameny, které hrozí pádem na trať. Balvany by mohly v budoucnu ohrožovat provoz na trati budoucího mezinárodního rychlostního koridoru, traťovou techniku i řidiče osobních automobilů na vedlejší silniční komunikaci.
 

Stávající etapa sanace Mariánské skály potrvá do konce září 2001 a vyžádá si zhruba 15 milionů korun. Při první etapě sanace Mariánské skály bylo v loňském roce zlikvidováno kolem 12 tisíc tun kamene. Na podzim letošního roku se horolezci specialisté přesunou na skálu pod Kozím vrchem v blízkosti železniční stanice Povrly, kde rovněž hrozí pád kamenů do kolejiště.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist