https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-ceka-dramaticky-narust-poplatku-za-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové čeká dramatický nárůst poplatků za odpady

19.10.2001 12:36 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Dramatický nárůst cen za svoz komunálního odpadu připravuje pro občany města na příští rok radnice v Hradci Králové. Jak ČIA informoval náměstek primátora Bedřich Koros, městská rada tento týden schválila návrh vyhlášky O nakládání s komunálním odpadem, podle které by se měly začít vybírat poplatky za odpad na osobu.
 

Zatímco doposud připadl na průměrnou domácnost poplatek přibližně 150 korun za rok, v příštím roce by měl každý dospělý jedinec žijící na území Hradce Králové platit 360 korun ročně bez ohledu na to, kolik odpadu vyprodukuje. Kromě finančního efektu by se tento krok měl odrazit i na lepším pořádku ve městě. "Předpokládáme, že občané ztratí motivaci vyhazovat odpad mimo určená místa," řekl ČIA Koros. Nový zákon o odpadech navíc radnici dává větší možnost postihovat případné neplatiče.

Doposud hradecká radnice dotovala svoz odpadů částkou zhruba 24 milionů korun ročně. Navýšení ceny by mělo podle Korose tuto částku plně pokrýt. Úpravu cen za svoz odpadu musí ještě projednat městské zastupitelstvo, podle vedení radnice nelze přitom vyloučit, že se poplatky ještě změní.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist