https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-hleda-investora-pro-novy-terminal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové hledá investora pro nový terminál

25.1.2001 09:10 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Výběrové řízení na investora výstavby nového autobusového nádraží vypsal magistrát v Hradci Králové. Investici na vybudování terminálu město odhaduje na 30 až 40 mil. Kč. Pokud investor ve stejné lokalitě vybuduje i dříve plánované obchodní centrum, měl by počítat s náklady o 100 až 200 milionů vyššími. Novinářům to řekl královéhradecký primátor Oldřich Vlasák.
 

Investora hodlá radnice vybrat do konce února a stavba terminálu i případného obchodního centra by měla začít ještě letos. Nový terminál má vzniknout v bezprostřední blízkosti nádraží Českých drah a měl by propojit vlakovou a autobusovou dopravu spolu s městskou hromadnou dopravou.

Podle primátora nelze vyloučit případné komplikace s pozemky, jejichž malou část vlastní osoby žijící v Argentině a Izraeli. "Terminál se ale dá postavit i mimo tuto problematickou část pozemku," uvedl primátor.

Jedním ze zájemců, kteří projevili o investici zájem, jsou bavorské penzijní fondy. Už dříve o přípravu projektu usilovala společnost Fox AZ Zlín, která měla s městem dokonce uzavřenu smlouvu. Firma ovšem nesplnila podmínky zadané městem, a proto byla smlouva vypovězena.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist