https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-podpori-den-bez-aut-pouze-symbolicky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové podpoří Den bez aut pouze symbolicky

19.9.2001 14:47 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Pouze symbolickou podporu akci Den bez aut, která proběhne tento pátek na území celé České republiky, plánuje radnice v Hradci Králové. ČIA o tom dnes informoval primátor města Oldřich Vlasák. "Aktivitu podpoříme, například účastí na mítincích. Rozhodně však neuvažujeme o tom, že by bylo nulové jízdné v městské hromadné dopravě," řekl ČIA Vlasák.
 

Připustil však, že v pátek nepojede do práce autem, pokud to bude možné. Technický náměstek primátora Bedřich Koros i tento ústupek odmítá: "V pátek určitě autem jezdit budu, můj pracovní program je tak náročný, že by to bez auta nebylo možné zvládnout."

Již devátý ročník akce Den bez aut vyhlásilo ekologické hnutí Děti Země na pátek 21. září. Letošní motto je "Den pro chodce a cyklisty - den pohody!" Hlavním cílem Dne bez aut je aspoň jednou v roce systematicky, masově a mediálně upozornit na trvalé poškozování našeho zdraví a života automobilovou dopravou ve městech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist