https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-rozsiri-sit-cyklistickych-stezek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové rozšíří síť cyklistických stezek

20.7.2001 17:40 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Síť cyklistických stezek plánuje v nejbližší době rozšířit radnice v Hradci Králové. ČIA o tom informoval primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák.
 

Nové cyklostezky povedou k obchodnímu centru Makro a k obchodnímu domu OBI. "Nyní probíhá výběrové řízení a už v průběhu srpna by se mohlo začít s pracemi na výstavbě," sdělil ČIA Vlasák. V současné době se zpracovává Generel cyklistických tras na území města Hradce Králové, který detailně popíše současné vedení i návrh nových cyklotras ve městě včetně problémových výpadových směrů z Hradce Králové. "V tomto generelu budou dále detailně rozpracovány problematické úseky cyklistické dopravy včetně návrhu jejich dopravního řešení," sdělil ČIA tiskový mluvčí magistrátu Jan Krejza.

Hradec Králové patří mezi města s největším počtem cyklistů v republice. V současné době jsou ve městě řádově desítky kilometrů cyklistických stezek, s přepravou tímto dopravním prostředkem se počítá i při budování nových komunikací.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist