https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-se-pripoji-ke-dni-bez-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové se připojí ke Dni bez aut

17.9.2002 15:48 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Podporu akci Evropský den bez aut včetně uspořádání některých doprovodných akcí chystá v letošním roce magistrát Hradce Králové. ČIA to dnes sdělila tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká. "Město Hradec Králové se touto akcí připojí ke všem zemím Evropské unie," řekla mluvčí.
 

Na základě dlouhodobého sledování výsledků lze podle primátora Oldřicha Vlasáka jednoznačně konstatovat, že v Hradci Králové dochází k plynulému snižování obsahu sledovaných škodlivin v ovzduší. "Závažným problémem nadále zůstávají oxidy dusíku, které jsou spojeny s rostoucí automobilovou dopravou," řekl Vlasák. V této souvislosti magistrát apeluje na občany a návštěvníky města, aby omezili používání automobilů nejen při podobné akci, ale dlouhodobě. Jako alternativu nabízí mimo jiné i městskou hromadnou dopravu. Jak ale ČIA potvrdila mluvčí magistrátu, radnice rozhodně neuvažuje o tom, že by na Evropský den bez aut bylo jízdné v hradecké MHD zlevněné či zdarma. Podpora spočívá pouze ve vyvěšení informačních letáků ve vozidlech MHD a výstavce o významu hromadné dopravy.

Evropský den bez aut, který je naplánován na 22. září, patří k významným dnům Evropy, zaměřeným na ochranu životního prostředí. Myšlenka Evropského dne bez aut se rozšířila do všech států EU i do kandidátských zemí. Cílem aktivit, pořádaných v tento den, je upozornit občany na problematiku automobilové dopravy, nabídnout jim alternativu městské hromadné dopravy a probudit aktivní přístup občanů ve spojení s občanskými sdruženími ke svému městu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist