https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradec-kralove-ziska-vetsi-vliv-na-dalnici-d11
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradec Králové získá větší vliv na dálnici D11

3.5.2002 17:41 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Vstup města do Sdružení pro výstavbu dálnice D11 - A3 schválili tento týden zastupitelé Hradce Králové. ČIA o tom informoval primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák.
 

Magistrát podle primátora získá možnost aktivně se podílet na činnosti při prosazování výstavby dálnice D11 z Hradce Králové k hranicím s Polskem, případně celého transevropského koridoru Gdaňsk - Wroclaw - Hradec Králové - Praha - České Budějovice - Linz. Vlasák připustil, že vstupem do sdružení se pro Hradec Králové příliš nemění. "Pro nás je to stejná situace jako předtím, se sdružením jsme úzce spolupracovali již dříve. Jde spíše o politický krok, který sdružení posílí," řekl ČIA primátor.

Členy sdružení jsou města a obce, poslanci a senátoři Parlamentu České republiky, řada dalších významných fyzických i právnických osob a Euroregion Glacensis. Povinností města po vstupu je aktivní spolupráce na dohodnutém programu činnosti a poskytování potřebných podkladů k uskutečňování cílů a úkolů sdružení. Členství není podmíněno žádným finančním příspěvkem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist