https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradecke-sluzby-dostaly-za-smiseni-odpadu-pokutu-180-000-korun-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradecké služby dostaly za smísení odpadů pokutu 180.000 korun

25.5.2018 01:17 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Společnost Hradecké služby, která zajišťuje svoz a likvidaci odpadů v Hradci Králové, dostala od ČIŽP pokutu 180.000 korun. Firma podle inspekce pochybila tím, že část různých odpadů nezabezpečila před smísením (na obrázku).
Společnost Hradecké služby, která zajišťuje svoz a likvidaci odpadů v Hradci Králové, dostala od ČIŽP pokutu 180.000 korun. Firma podle inspekce pochybila tím, že část různých odpadů nezabezpečila před smísením (na obrázku).
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Společnost Hradecké služby, která zajišťuje svoz a likvidaci odpadů v Hradci Králové, dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 180.000 korun. Firma podle inspekce pochybila tím, že část různých odpadů nezabezpečila před smísením. V úterý to řekla mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová. Společnost se proti pokutě uložené ČIŽP odvolala, ministerstvo životního prostředí její odvolání zamítlo a pokutu potvrdilo.
 

Hradecké služby s udělením pokuty nesouhlasí a považují ji za neadekvátní. "Došlo pouze k formálním a technickým chybám. K mísení odpadů nedošlo. Nevznikla žádná škoda na životním prostředí ani jiná škoda," řekl ředitel společnosti Radek Sokol. Aby se Hradecké služby nevystavovaly hrozbě dalších sankcí, upravily provozní řád překladiště a mezi hromadami složených odpadů postavily zeď.

Hradecké služby podle inspekce porušily provozní řád na překládací stanici komunálního odpadu Temešvár, která je na jihozápadním okraji města. Před smícháním firma nezabezpečila plastové obaly, směsné stavební a demoliční odpady a směs komunálních odpadů. "Množství odpadů, které bylo vzájemně smícháno, činilo asi deset procent z celkového množství 290 tun zde soustředěných odpadů," uvedl ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové Lukáš Trávníček.

Společnost podle něj také přijímala odpady do zařízení nebo z něj odpady předávala mimo provozní dobu stanovenou ve schváleném provozním řádu. "V době mimo provozní dobu bylo do zařízení přijato celkem 85,6 tuny odpadů a ze zařízení odvezeno celkem 132,6 tuny odpadů," uvedl Trávníček. Firma také podle inspekce postupovala v rozporu se zákonem o odpadech, když nepodala pravdivé a úplně hlášení o produkci a nakládání s odpady za rok 2015.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist