https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradecky-kraj-chce-dalnici-az-na-hranici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradecký kraj chce dálnici až na hranici

26.6.2003 19:11 | HRADEC KRÁLOVÉ/PARDUBICE (ČIA)
Zastupitelé Královéhradeckého kraje společně se Sdružením pro výstavbu dálnice D11 - A3 chtějí, aby dálnice D11 vedla až na hraniční přechod s Polskem Královec - Lubawka. V této souvislosti proto budou požadovat změnu vládního usnesení z července 1999, které počítalo s dálnicí pouze do Jaroměře a dál měla pokračovat pouze rychlostní komunikace. "Pro další rozvoj a integraci Královéhradeckého kraje do evropského systému je ale nutné, aby jeho napojení na okolní regiony odpovídalo parametrům evropské dálniční sítě," řekl dnes ČIA zástupce uvedeného sdružení Petr Vinklář.
 

Podle jeho slov kraj už delší dobu požaduje prodloužení dálnice až na hranice a její napojení na polskou dálniční síť. "Naše republika přirozeně svou polohou plní funkci tranzitní křižovatky střední Evropy a jestliže v našem kraji jedna z dálnic bude končit, má to pro nás dvě řešení a bohužel obě špatná - buď se náš region stane neatraktivní a nebo zde hrozí totální dopravní kolaps," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík.

Stavem přípravy dálnice D11 se dnes zabývalo i zastupitelstvo Pardubického kraje. Podle krajského radního Miloslava Macely je velký problémem neochota vlastníků odprodat dotčené pozemky za ceny stanovené vyhláškou ministerstva financí. "V lednu 2003 totiž došlo ke snížení výkupních cen, podle příslibu ministerstva dopravy by se ale cena brzy měla vrátit na původní úroveň," řekl Macela.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist